Gevel Impregneren

Wanneer laat u uw gevels, muren impregneren? Iedere gevel is in meer of mindere mate net een spons hij neemt het grootste deel van het regenwater op. De vochtopname in de steen is afhankelijk van de steen soort , met het impregneren van de gevel wordt de gevel vochtafstotend gemaakt. Het impregneren van de gevel zorgt ervoor dat deze in het vervolg minder snel vervuild raken. Reinigen van de muren wordt voortaan gemakkelijker ( vuil trekt niet meer in de steen ). Het water opnemend vermogen van de gevels wordt verminderd waardoor het isolerend vermogen van de gevels hoger wordt en energie verliezen gereduceerd worden .

Als een gevel veel vocht opneemt is de kans op vorstschade veel groter , wanneer water bevriest neemt het toe in volume waardoor de steen kan scheuren , impregneren voorkomt dit proces mits het goed en tijdig wordt toegepast. Het impregneren moet wel goed gedaan worden door middel van een goede impregneer pomp want impregneren moet met vloeien en niet nevelen wat men ook nog wel vaak doet ( dan komt het impregneer wel op de steen maar niet voldoende in de steen ) , er moet gemiddeld een liter impregneer gebruikt worden per m2. Het impregneer wat wij gebruiken sluit de gevel niet volledig af , maar laat de gevel ademen en het is damp doorlatend, en er blijft geen glans achter op de gevels.

Wilt u een offerte voor gevel impregneren?

Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor gevel impregneren. U kunt ons bellen of u kunt het contactformulier invullen en wij bellen u terug om een afspraak te maken! Bezoek ook eens ons YouTube Kanaal en Google plus pagina.